فهرست مطالب

نشریه روان سنجی
پیاپی 22 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه غلامی توران پشتی، علی دلاور، حسن پاشا شریفی*، نسترن شریفی صفحات 7-18

    ضعف مهارت های شناختی از نوع ادراک دیداری و کاهش حافظه دیداری منجر به اختلال خواندن و ریاضی می شود. بنابراین تدوین آزمونی جهت دست یابی به این هدف ضروری می باشد. مطالعه حاضر باهدف ساخت و هنجاریابی آزمون ادراک دیداری جهت تشخیص توانایی شناختی دانش آموزان پیش دبستانی بر اساس ادبیات نظری تهیه شد. آزمون توانایی شناختی محقق ساخته از پنج بخش (تشخیص اشیاء هم قافیه، درک اعداداز تصویر، نوشتن مانند الگو، ارتباط تصاویر و حافظه دیداری) تشکیل شده است؛ و روایی محتوایی آن توسط اساتید روانشناسی و مشاوره تایید و سپس بر روی یک نمونه 206 نفری از دانش آموزان پیش دبستانی اجرا گردید. سوالات با روش آماری مناسب تحلیل و میزان روایی، پایایی و نمرات هنجارتعیین گردید. بر اساس محاسبات انجام شده ضریب همسانی درونی خرده مقیاس ها تشخیص اشیاء هم قافیه، درک اعداد از روی تصویر، نوشتن مانند الگو، ارتباط تصاویر و حافظه دیداری به ترتیب 0/51، 0/5 ، 0/73 ، 0/50  و 0/65 می باشد و نمره کل آزمون توانایی شناختی 0/68 می باشد. برای تعیین روایی سازه و مولفه های تشکیل دهنده آزمون از روش تحلیل مولفه های اصلی با چرخش واریماکس استفاده شد. همچنین برای تعیین روایی عاملی از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد که تحلیل عاملی تاییدی موید این است که ساختار پرسشنامه برازش قابل قبولی با داده ها دارد و کلیه شاخص های نیکویی برازش، مدل را تایید می کند. نمرات خام به نمرات هنجار شده (Z، T، IQ) تبدیل شد. آزمون t مستقل نشان داد که بین میانگین نمرات دانش آموزان دختر و پسر در عامل توانایی شناختی تفاوت معنی دار وجود دارد. برای بررسی روایی همزمان، از ازمون نارسایی یادگیری استفاده شد. با توجه به میزان پایایی و روایی به دست آمده، آزمون توانایی شناختی ابزاری است که می تواند مورد استفاده مراکز اختلالات یادگیری، بینایی سنجی و مراکز مشاوره قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ادراک دیداری، ساخت، هنجاریابی، پیش دبستانی، توانایی شناختی
  • کامبیز کامکاری* صفحات 19-42

    در این پژوهش، به بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه نوین هوش آزمای تهران- استانفورد- بینه در دانش آموزان ناتوان یادگیری تحت پوشش مراکز اختلالات یادگیری وابسته به آموزش و پرورش استثنایی پرداخته شد. با انتخاب تعداد 523 نفر از دانش آموزان ناتوان یادگیری مراکز اختلالات یادگیری، به بررسی ضرایب اعتبار با استفاده از روش آلفا کرانباخ، دو نیمه کردن و آزمون- بازآزمون پرداخته شد و خطای اندازه گیری به دست آمد. همچنین، در راستای مطالعات روایی از روایی تشخیصی برای سه محور توانایی خواندن، محاسبه و تمرکز استفاده گردید و ضریب حساسیت در زمینه تفسیر روایی تشخیصی محاسبه شد. علاوه بر آن، از تحلیل عامل تاییدی برای بررسی ساختار درونی استفاده به عمل آمد و یافته های روان سنجی نشان داد که ابزار مزبور، از روایی و اعتبار مطلوبی در دانش آموزان ناتوان یادگیری برخوردار بوده و از آن می توان به عنوان ابزاری معتبر و ر برای غربالگری و تشخیص ناتوانی یادگیری استفاده به عمل آورد.

    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، روایی تشخیصی، اعتبار، ناتوانی یادگیری، نسخه نوین هوش آزمای تهران- استانفورد- بینه
  • حسن کریمی*، اصغر مینایی صفحات 43-58

    پژوهش حاضر با هدف اصلی بررسی ویژگی های روانسنجی و ساختار عاملی پرسشنامه شخصیت هگزاکو انجام شده است. مقایسه پرسشنامه هگزاکو  با پنچ عامل اصلی شخصیت هدف دیگر این پژوهش را در برمی گیرد. هگزاکو داری سه فرم متفاوت می باشد که در پژوهش حاضر فرم  صد سوالی آن مورد بررسی قرار گرفته شده است. اعتبار این آزمون با بهره گیری از سه شیوه تعیین ضریب همسانی درونی عامل ها و رویه ها (آلفای کرونباخ و مدل گاتمن)، بازآزمایی و میزان همبستگی با پرسشنامه شخصیتی60-NEO-FFI (اعتبار همگرا) مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی روایی پرسشنامه هگزاکو-100 از دو شیوه آماری تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی استفاده شد. افراد نمونه را  502  نفر (270 مرد و 232 زن) از دانشجویان تشکیل داده اند، که به روش نمونه گیری در دسترس از دانشگاه های شهر تهران انتخاب شده بود. نتایج حاصل از تحلیل عامل اکتشافی نشان داد که شش عامل قابل استخراج است، که با 24 رویه که توسط آشتون و لی پیشنهاد کرده است سازگار نشان می دهد. هم چنین بررسی تحلیل تاییدی نشان داد که مدل شش عاملی شخصیت هگزاکو از برازش قابل قبولی برخودار است. همبستگی بین پنج عامل اصلی شخصیت که توسط پرسشنامه نیو  اندزه گیری شده بود با پرسشنامه شخصیت هگزاکو بین 0/43 تا 0/73 به دست آمده  که در سطح 0/05 و 0/01 معنادار است. بررسی  پایایی پرسش نامه با دو روش مدل گاتمن و آلفایی کرونباخ مقادیر  بین 62/. تا 74/. به دست آمد که در سطح 0/01 معنادار  است  و همچنین نتایج حاصل از باز آزمایی در محدوده  59/. تا 0/81  نیز در سطح 0/01  معنادار گزارش شده است. از کل یافته های پژوهش حاضر چنین نتیجه گیری می شود که پرسشنامه هگزاکو-100 از اعتبار و روایی قابل قبول و در حد متوسط برای استفاده در جامعه دانشجویان شهر تهران برخوردار است.

    کلیدواژگان: هگزاکو، پنج عامل بزرگ شخصیت، تحلیل تاییدی، مدل گاتمن، بازآزمایی
  • فریده حقی عسگرآبادی، آدیس کراسکیان موجباری*، فرهاد جمهری صفحات 59-76
    هدف

    هدف از مطالعه توسعه ای حاضر، بررسی  اعتبار و روایی پرسشنامه ادراک پیری در سالمندان شهر تهران، بود.

    روش بررسی

    برای برآورد شاخص های   روان سنجی پرسشنامه، تعداد 502 نفر (شامل 373 نفر   آزمودنی با سن 80-60 سال و 129 آزمودنی با سن 59-50 سال، که 49/4 درصد را مردان   و 50/6 درصد را زنان تشکیل می دادند.) در شهر تهران، به صورت نمونه گیری در   دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه چند بعدی ادراک پیری (APQ) که شامل دو بخش می باشد، بخش نخست یعنی دیدگاه نسبت به بالا   رفتن سن (پیری)، و بخش دوم یعنی تجربیات مربوط به تغییرات سلامتی، برای ایشان اجرا   شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که همسانی درونی پرسشنامه ادراک پیری، برای بخش نخست مشتمل بر 32 ماده 0/82 و برای بخش دوم   شامل 17 ماده دو بخشی، 0/88 است. این ضریب برای مولفه های پرسشنامه بین 0/63 تا   0/81 برآورد شد. ضریب پایایی آزمون از طریق بازآزمایی در فاصله زمانی دو ماه   برای دو بخش پرسشنامه و تمام مولفه ها از نظر آماری معنی دار بودند (0/01>P). برای بررسی روایی   سازه از روش تحلیل مولفه های اصلی استفاده شد. میزان کفایت نمونه برداری در دو   بخش به ترتیب برابر 0/871 و 0/728 و معنی دار بودن آزمون کرویت بارتلت نشانگر شرایط   مطلوب برای انجام تحلیل عاملی بود. براساس یافته های پژوهش، پرسشنامه ادراک پیری   در بخش نخست از هفت عامل اشباع می باشد که در مجموع 50/24 درصد از واریانس کل را   تبیین می کند. بخش دوم در ساختار تک عاملی، برای بررسی تجربیات مربوط به   تغییرات سلامتی دارای روایی بود، که در این شرایط حدود 21/36 درصد از واریانس کل   را تبیین می کند. و همبستگی معنی دار بین نمره مولفه های پرسشنامه ادراک پیری و نمره مقیاس های پرسشنامه کیفیت زندگی (0/01>P)   بیانگر روایی ملاکی پرسشنامه بود.

    کلیدواژگان: روان سنجی، پرسشنامه ادراک پیری، سالمندان
  • رحمان اکبری، طیبه شریفی*، شیرعلی خرامین، جمال عابدی صفحات 79-92

    هدف از این مطالعه، بررسی تحلیل   عاملی   تاییدی   پرسشنامه فراشناخت کاربردی در ورزش های گروهی بود.   جامعه آماری پژوهش،   شامل   تمامی   ورزشکاران حرفه ای دسته یک و لیگ کشوری رشته های   گروهی (فوتبال، والیبال، هندبال و بسکتبال) بودند   و نمونه تحقیق شامل 800 نفر ورزشکار که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب   شدند. پرسشنامه فراشناخت کاربردی در ورزش های گروهی شامل 30 گویه بود که با مقیاس پنج درجه   ای لیکرت (از خیلی کم=1، تا خیلی زیاد=5) درجه بندی شده بود. نتایج   اجرای   تحلیل   عاملی   نشان   داد که مدل چهار عاملی،   از   جهت   تفکیک   سوال   ها   و   انطباق،   با   تحلیل عامل اکتشافی پرسشنامه مطابقت دارد. پایایی به دست آمده با استفاده   از   آلفای   کرونباخ برای عامل های چهار گانه بین 50/0 تا 73/0 بود   که   نشان   دهنده   پایایی   مناسب   ابزار   است. نتایج تحلیل عاملی تاییدی   نشان   داد   الگوی   چهار   عاملی   پرسشنامه فراشناخت کاربردی در ورزش های گروهی، شامل  سرعت ادراکی، برنامه   ریزی، خودبازبینی و آگاهی دارای   برازندگی مناسبی است.

    کلیدواژگان: فراشناخت کاربردی، پرسشنامه، تحلیل عامل تاییدی
  • مژگان صادقی، کامبیز کامکاری*، شهره شکرزاده صفحات 91-121
    در این تحقیق به «ویژگی های روان سنجی نسخه سوم نوین مقیاس توانایی های شناختی وودکاک-جانسون در دانش آموزان دبستانی»پرداختهشده و سوال اصلی بدین ترتیب تدوین شده است که آیا دفترچه تکمیلی نسخه سوم نوین مقیاس توانایی های شناختی وودکاک- جانسون در دانش آموزان، دارای ویژگی های روان سنجی مطلوب است؟ تحقیق حاضر در حیطه طرح های روان سنجی جای می گیرد. جامعه تحقیق حاضر را تمامی دانش آموزان دبستانی شهر تهران تشکیل می دهند. در تحقیق حاضر با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی تعداد 150دانش آموز (از هر 5 ناحیه شهر تهران یعنی شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز) که هر لایه 30 نفر را در برمی گرفت، به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این تحقیق از نسخه نوین سوم مقیاس توانایی های شناختی وودکاک- جانسون (10 آزمون تکمیلی)، به عنوان ابزار استفاده شده است که دارای روایی و اعتبار مطلوب می باشد. در نهایت، یافته های تحقیق نشان داد که با استفاده از روش آلفا کرانباخ آزمون نامگذاری سریع تصویر» با ضریب 0/96، با استفاده از روش دو نیمه کردن آزمون با اصلاح اسپیرمن- براون آزمون های «بازشناسی تصویر» و «نام گذاری سریع تصویر» با ضریب 0/97 بالاترین ضرایب را به خود اختصاص داده اند و دارای تجانس درونی می باشند؛ همچنین، با استفاده از روش آزمون- بازآزمون آزمون «نامگذاری سریع تصویر» با ضریب 0/98 بالاترین ضرایب را داشته و دارای ثبات می باشد. با توجه به اینکه ضریب همبستگی در آزمون سلاست بازیابی و برنامه ریزی با استدلال سیال، آزمون اطلاعات عمومی با دانش، آزمون حافظه برای کلمات با حافظه فعال و آزمون توجه شنیداری با حیطه کلامی بالاتر از 0/60 می باشد، از این رو، آزمون های نسخه سوم نوین وودکاک- جانسون (آزمون های تکمیلی) با نسخه نوین هوش آزمای تهران- استانفورد- بینه دارای روایی ملاک (از نوع همزمان) می باشند. در نهایت، ابزار مزبور با ا ستفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی دارای روایی عاملی بوده و می تواند 7 عامل نظریه کتل، هورن و کارول (CHC) را تبیین کند
    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، نسخه سوم نوین مقیاس توانایی های شناختی وودکاک - جانسون، دانش آموزان دبستانی، شهر تهران
  • سمیه کمالی ایگلی، خدیجه ابوالمعالی* صفحات 123-138

    مطالعه حاضر با   هدف بررسی ساختار عاملی پرسشنامه کمال گرایی چندبعدی کابوری در دانش آموزان دختر   دبیرستانی و رابطه آن با پرخاشگری انجام شد. جامعه آماری دربرگیرنده دانش آموزان   دختر دوره متوسطه اول شهر تهران در سال 1395 بود. پانصد دانش آموز پرسشنامه کمال گرایی   چند بعدی (کابوری و تاننو، 2004) و پرسشنامه پرخاشگری (ابوالمعالی، 1391) را   تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل عاملی تاییدی تحلیل شدند.   نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشانگر برازش مدل با داده های گردآوری شده بود و وجود   عوامل سه گانه استانداردهای فردی، پیگردی کمال و بیش نگرانی درباره اشتباهات   تایید شد. همبستگی بین مولفه های کمال گرایی و پرخاشگری مثبت و معنادار بود. ارزیابی   ضرایب همبستگی بین مولفه های پرسشنامه کمال گرایی نشان داد که این پرسش نامه از   همبستگی درونی مطلوبی برخوردار است. به علاوه همسانی درونی ابعاد پرسشنامه کمال گرایی   در بعد استانداردهای فردی، پیگردی کمال و بیش نگرانی به ترتبیب معادل 0/82، 0/84  و 0/84 به دست آمد. با توجه به روایی و پایایی مطلوب این پرسشنامه استفاده از آن   در فعالیت های پژوهشی و ارزیابی های روان شناختی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پرسشنامه ی کمال گرایی چندبعدی، پرخاشگری، ساختار عاملی
  • مهرداد ثابت*، سیده زهرا موسوی سیگارودی صفحات 139-153

    هدف پژوهش حاضر بررسی روایی،اعتبار سیاهه افکار اضطراب تکلم (SATI)بر اساستحلیل مولفه های اصلی از طریق چرخش واریماکس و دستیابی به ابزاری دقیق در سنجش افکار اضطراب تکلم برای نمونه جمعیت ایرانی اجرا گردید. جامعه آماری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن بودند که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای نمونه ای به حجم 600نفر انتخاب گردید که از این تعداد 300 نفر زن و 300 نفر مرد بودند. اعتبار پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ به میزان 0.93 مورد تایید قرار گرفت. به منظور ارزشیابی روایی همگرا تمام شرکت کنندگان، پرسشنامه SPSS را تکمیل کردند. شواهد به دست آمده از تحقیق حاکی از همبستگی بالای نمرات سیاهه افکار اضطراب تکلم با SPSS بود در نتیجه روایی همگرا بالای آزمون است، تحلیلمولفه های اصلی از طریق چرخش واریماکس بر اساس 2 عامل به این صورت نتیجه گیری شد که تمامی سوالات در پرسشنامه از روایی قابل قبولی برخوردارند. نتایج این مطالعه نشان دادکه پرسشنامه سیاهه افکار اضطراب تکلم ابزار مناسبی برای سنجش افکار اضطراب تکلم در جامعه ایرانی می باشد.

    کلیدواژگان: سیاهه افکار اضطراب تکلم، تحلیل عاملی اکتشافی، هنجاریابی
|
  • Marzieh Gholami, Ali Delavar *, Hasanpasha Sharifi*, Nastaran Sharifi Pages 7-18

    The weakness of visual perception skills and reduced visual memory leads to reading and math impairment. Therefore, it is essential to develop a test to achieve this goal

    objective

    the present study by the purpose of making and normalization of the test of cognitive ability has been accomplished for diagnosis of preschool students’ cognitive ability to achieve this purpose based on theorical literature, a test was prepared the test of cognitive ability has been formed of seven part :(the detection of objects is also a rhyme, understand the numbers of the image, write like a pattern, contact pictures) it’s content was confirmed by professor of psychology and consultants and then was performed on a sample of 206 preschool students. The questions were analyzed by suitable statistical method, and validity, reliability and normalized scores were determined.

    Results

    base on accomplished account the internal consistency coefficient of subscale of the detection of objects is also a rhyme, understand the numbers of the image, write like a pattern, contact pictures are , respectively, 0.51, 0.42, 0.73 and 0.50 and total scale of cognitive ability is 0.67. to determine the validity of construct and composing component of the tests methodology of the main component by rotation in varimax method was used which 4of them were nameble. Conformity factor analysis also was used to determined validity of factor, that the conformity factor analysis confirms that the structure of questionnaire has an acceptable fitness to data and also confirms all of the goodness of fit indices of model. Raw scores were converted to normalized scores(Z, T, IQ) T-test independently demonstrate that there is a significant difference between average scores of girl and boy students In factor of cognitive ability. To investigate concurrent validity, we used of visuospatial perception test. The results of Pearson test showed that there is a significant connection between these two variables. regarding to the obtained validity and reliability, cognitive ability test is a tool that can be used in learning disability and consultation centers

    Keywords: construction, normalization, math achievement test, attitude testtoward mathematics
  • Kambiz Kamkari * Pages 19-42

    This study evaluated the psychometric properties of the new version Tehran Intelligence LaboratoryStanford-Binet centers of learning disabled students learning disorders related to special education was discussed. Given the sample size of 523 patients from all centers of learning disabilities, to evaluated the validity using Cronbach alpha, test-retest and split-half, and the error of measurement -measurement was obtained. Also, in order to validate the diagnostic validity studies for three reading ability, and focus were used to calculate sensitivity coefficients were calculated in the interpretation of diagnostic validity. In addition, confirmatory factor analysis was used to examine the internal structure and psychometric findings survey indicated that the Factor validity of the instrument has been validated and this instrument as a Creditand valid and reliable tool for screening and diagnosis of learning disabilities.

    Keywords: psychometric properties, diagnostic validity, reliability, learningdisabilities, the new version TehranIntelligence Laboratory - Stanford -Binet
  • Hasan Karimi *, Asghar Minaii Pages 43-58

    current study done With The main objective of analysis the Psychometric Properties and factor structure of Hexaco personality inventory. Comparison the Hexaco personality inventory whit five main factors of personality encompasses the purpose of this study. Hexaco has three different forms. In this study a hundred questions form has been studied. The validity of this test Was investigated with use of three methods determination of internal consistency coefficient of factors and Procedures (Cronbach's alpha and Guttmann model) , Retest and the correlation with personality inventory NEO-FFI-60 (Convergent validity). For Survey the Validity of Hexaco test-100 used two of statistical methods Confirmatory factor analysis and exploratory. People in the sample have formed 502 person (270 men , 232 women) of students that they chose with Available Sampling method from Tehran university. The results of the exploratory factor analysis showed that six factors are extracted, is compatible. As well as confirmatory analysis showed that six factor model of Hexaco personality inventory has an acceptable fitness.The correlation between five main objective of personality that Measured by inventory NEO with Hexaco inventory is between 0.43 up to 0.73 that is meaningful in level of 0.01 and 0.05. From study the reliability of inventory with two method of Guttmann model and Cronbach's alpha obtained amounts between 0.62 up to 0.74 that is meaningful in level of 0.01 and also the results of retest in range 0.59 up to 0.81 is meaningful in level of 0.01 . From all of recent research findings that Hexaco test-100 has acceptable and intermediate validity and reliability to use between students society in Tehran .

    Keywords: Hexaco, five main factorsof personality, Confirmatory analysis, Guttmann model, retest
  • Farideh Haghi, Adis Mojbari *, Farhad Jomehri Pages 59-76
    Aim

    The aim of the present respectively study was to investigate the validity and reliability of perception aging questionnaires (ASQ) in old people in Tehran.

    Methods

    For estimating the parameters of psychometric questionaires, 502 people (including 373 subjects aged 80-60 years and 129 subjects aged 59-50 years, 49.4 % male and 50.6 % female) were chosen for sampling multi-dimensional perception of aging questionnaires in Tehran, which is comprised of two parts, the first part of the vision of aging (aging), and the second part of the experience related to changes in cheers executed for them.

    Results

    Data analysis showed that the internal consistency aging perception questionnaire, for the first part consisting of 32 items is 0.82 and the second part consists of 17 two-part is 0.88. The coefficients for the components of the questionnaire between 0.63 to 0.81were estimated. Test- retest reliability coefficient over the period of two months to two components of the questionnaire and all were statistically significant (P<0.01). To check the construct validity of the principal components analysis was used. adequacy of samples taken in the two sectors are equal to 0.871 and 0.728, and Bartlett's test of sphericity showed significant favorable conditions for factor analysis was performed. Based on these findings, the perception of aging in the first part of the questionnaire is saturated seven of the total 50.24 % of the total variance. The second part of the single-factor structure, to evaluate changes in health-related experiences in the narrative, in this case about 21.36 % of the total variance that is. And significant correlation between the components of aging and cognition questionnaire measures quality of life questionnaire score (P<0.01) represents the criterion validity of the questionnaire.

    Conclusion

    This questionnaire is reliable and valid scale to measure perception of aging in Iranian elderly.

    Keywords: Reliability, Validity, Perception of Aging, Elderly
  • Rahman Akbari, Tayebeh Sharifi *, Shirali Kharamin, Jamal Abedi Pages 79-92

    The purpose of this study was to investigate the   confirmatory factor analysis of Applied metacognition questionnaire in group exercise. The statistical population   of the study consisted of all professional athletes in the first group and   the national league of group disciplines (football, volleyball, handball, and   basketball). The sample included 800 athletes selected by random cluster   sampling. The applied metacognition questionnaire in group exercise consisted   of 30 items that were graded with a five degree Likert scale (from very low =   1, very much = 5). The results of Factor analysis showed that the quadratic   model is consistent with the exploratory factor analysis of the questionnaire   for the purpose of separation of questions and adaptation. The reliability   obtained using Cronbach's alpha for quadruple factors ranged from 0.51 to   0.73, indicating a good reliability of the tool. The results of confirmatory   factor analysis indicated that the four-factor model of metacognitive   questionnaire in group exercises, including perceived speed, planning,   self-esteem, and awareness with appropriate fitness.

    Keywords: Applied metacognition, questionnaire, confirmatory factor analysis
  • Mojhgan Sadeghi, Kambiz Kamkari *, Shohreh Shokrzadeh Pages 91-121
  • Somayeh Kamali, Khadijeh Abolmaali * Pages 123-138

    The aim of this study was to investigate the factor structure of Kaboriand Tanno’s multidimensional perfectionism questionnaire in high school girl students and its relationship with aggression. The statistical population consisted of female high school students in the year 2016. Five hundred students completed the multidimensional perfectionism questionnaire (Kabori and Tanno, 2004) and the aggression questionnaire (Abolmaali, 2013). Data were analyzed by confirmatory factor analysis.The results of the confirmatory factor analysis indicated that the model was fitted with the data collected and the existence of three factors (Personal Standards, Pursuit of Perfection, Concern over mistake) were confirmed. Correlation between perfectionism and aggression components was positive and significant. The evaluation of correlation coefficients between the components of perfectionism questionnaire showed that this questionnaire had a satisfactory internal correlation. In addition, the internal consistency of the dimensions of perfectionism questionnaire in terms of personal standards, Pursuit of Perfection, Concern over mistake) was 0/82, 0/84 and 0/84 respectively. Considering the desirable validity and reliability of this questionnaire, it is recommended to use it in research activities and psychological assessments.

    Keywords: Multidimensionalperfectionism Questionnaire, Aggression, factor structure
  • Mehrdad Sabet *, Seyede Zahra Mosavi Sigarodi Pages 139-153

    In this research, "Psychometric Properties of the Cognitive Abilities Woodcock – Johnson III (un) in Elementary Students" and Main Research Question thus Raised is Whether Scale Cognitive Abilities Woodcock – Johnson III (un) in Elementary Students Desirable Properties Psychometric? Research Method in Research Methodology with an Emphasis on the Psychometric. The Research, all Elementary School Students of Tehran. In the Research Using Stratified Random Sampling Number of 150 Students (of 5 Area Tehran, North, South, East, West and Central) each Layer for a Selection of 30, Using Systematic Random Sampling (Using the List of Students) were Chosen. In this Research of Scale Cognitive Abilities Woodcock – Johnson III (un) (10 Extended test) is Used that has Shown Good Validity and Reliability. Finally, Psychometric Findings Indicate that the Using Cronbach's Alpha Test "Rapid Picture Naming" 0.96, Using the Split-Half Spearman-Brown Testes "Picture Recognition" and "Rapid Picture Naming" 0.97 has Internal Consistency and Using Test-retest Method "Rapid Picture Naming" 0.98 are Stability. Also, The Correlation Coefficient Tests "Retrieval Fluency" and "Planning" with "Fluid Reasoning", "General Information" with " Knowledge", “Memory for Words” with “Working Memory” and Test "Auditory Attention" with Verbal Domain is Higher than 0.60, Therefore, 10 Extended Test Scale Cognitive Abilities Woodcock – Johnson III (un) with Stanford- Binet Intelligence Test has Criterion Validity (of the Same Type). Finally, Using Confirmatory Factor Analysis Scale Cognitive Abilities Woodcock – Johnson III (un) of the Validity Structures and Support Cattell–Horn– Carroll theory.

    Keywords: Psychometric Properties, Scale Cognitive Abilities Woodcock –Johnson III (nu), Elementary SchoolStudents